Soorten wasbare luiers

Een ‘all in one’ luier.

Deze luiers lijken het meest op wegwerpluiers en zijn het makkelijkst in gebruik. Het nadeel is dat ze meestal minder absorberen dan de andere types luiers.

all in one luier

Een ‘pocket’ luier.

Deze luier bestaat uit een overbroekje waar een opening in zit, die je zelf kunt vullen met absorberend materiaal. Bijv. met een prefold, een hydrofiel of andere inleggers. Voorbeeld: Apple Cheeks Pocket

Apple Cheeks Size 1 Irrelephant

‘Tweedelig’

Bij dit systeem gebruik je een absorberende luier met daarover een waterdicht overbroekje. Dit kent ook weer vele variaties. Het absorberende gedeelte kan een prefold zijn, een hydrofiel of een voorgevormde luier. Voorbeelden van een voorgevormde luier: Petit Lulu bamboe-luier met overbroekje, Blumchen prefold of katoenen luier met overbroekje.

Petit Lulu Bamboe Newborn ButterfliesPetit Lulu Cover Newborn Dragonfly

‘Snap in One’

Bij dit systeem heb je een overbroekje met aan de binnenkant drukknoopjes waarin je losse inleggers kunt vastklikken. Het is relatief slank om de billen. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van hoeveel inleggers/boosters je gebruikt. Het overbroekje kun je bij alleen plassen vaak meerdere keren gebruiken. Maar ten opzichte van tweedelig heb je waarschijnlijk wel meer overbroekjes nodig. Voorbeelden: Petit Lulu SIO

Petit Lulu SIO Goldfish

Overbroekjes

Pul

Elk merk heeft weer z’n eigen overbroekjes. De meeste overbroekjes zijn van PUL. Dit is een ademende kunststof. Het is waterdicht voor vloeistoffen of lichaamsvocht maar de huid kan wel blijven ademenen. Kijk hier voor ons mooie assortiment overbroekjes.

Wolbroekje

Een ander fijn alternatief is een wolbroekje. Je moet het eens proberen om mee te maken hoe bijzonder dat werkt. Het is een ademende natuurlijke stof maar toch blijft hij droog aanvoelen met een natte luier eronder! Ook hoef je ‘m maar sporadisch te wassen omdat wol zelfreinigend werkt. Nu ook in het assortiment!

Popolini Wolbroek Rood/Wit

Overzichten

Op www.sterkvoorwasbaar.nl kun je mooie overzichten vinden.
Klik hier voor een overzicht van de voor-en nadelen van de verschillende luiersystemen.
Klik hier voor een overzicht van de verschillende materialen die gebruikt worden in wasbare luiers.

Meer lezen

Lees hier meer over ‘Hoe werkt wasbaar luieren?‘ ‘Waarom wasbaar luieren?’En ‘Een goede wasroutine’.